mandag 25. februar 2008

Bomull vanskelig å spinne




Nå spinner jeg bomull. Det er første gang jeg prøver.
OG DET ER VANSKELIG!

Veldig kort stabellengde (ca. 2 cm) gjør det vanskelig. Det må mye snu til å feste så korte fibre. Jeg fant ut at det var en fordel å dele topsen på langs i tre. Etterhvert som jeg har øvet litt (litt er det på spolen), så har jeg fått litt teknikk i fingrene. Jeg lar tvinnen komme inn av fler omganger, så å si. Jeg bruker litt lang "draft" og ruller garnet mellom peke- og tommelfinger. På den måten skiftevis lar jeg tvinn komme inn samtidig som jeg slipper litt tvinn for å trekke fiberen litt mer. Dette virker.

Men skulle det være noen derute som har erfaring med spinning av bomull, så hører jeg gjerne hvilken teknikk dere bruker.

Jeg forsøkte meg med "double drafting" som Rexenne viser på video (se link lengre ned i bloggen), men det fikk jeg ikke til. Derfor fant jeg på teknikken med å rulle tvinn inn og ut mellom fingrene.

Hmm, var det noen som engang sa: Øvelse gjør mester?! Det er håpet som får meg til å fortsette ;)
Her ser det jo veldig enkelt ut (klikk på linken): http://www.youtube.com/watch?v=qnxRdJRcf3A

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bare stå på, Charlotte. :-) Første gangen kan det bli litt av en utfordring, men du kommer til å klare det. :-)

For min del, jeg bruker litt av en "double draft" metode blandet med en "backwards draw". Ellers sagt, jeg la tvinn inn på fiberen mens jeg trekker den tilbake slik at den henger sammen, og så jevne ut trådet. Jeg spinner på min Rose, og har bremsen nesten helt av slik at jeg bygger opp ganske mye tvinn og rokken trekker nesten ikke i det hele tatt.

Tviler om det hjelper noe, men du har allerede begynt å få en følelse i fingrene. Ikke være redd å bare eksperimentere og se hvilken metode fungerer best for deg! Det er en fordel med gratis fiber. ;-)

Anonym sa...

PS--Måtte bare si at den farge liker jeg veldig mye!! Tror jeg må få litt av den bomullen for meg også. :-)